Ruostumaton telakka veneen talvisäilytykseen

Veneen talvisäilytys omassa mökkirannassa onnistuu vaivatta. Alutrackin ruostumattomat telakat ovat helppoja asentaa ja käyttää, ja ne sopivat jokaiseen rantaan. Telakan avulla veneen vetäminen rantaan helpottuu, ja vene myös pysyy paremmassa kunnossa, kun sen pohja on helppo pitää siistinä. Toimitamme telakat, vinssit ja varaosat kaikkialle Pohjoismaihin.

Ota yhteyttä

Kevyt telakka

Kevyt telakka soveltuu veneelle, jonka kokonaispaino on enintään 900 kg. Telakan pituus määräytyy käyttötarkoituksen ja rannan mukaan. Pituutta määriteltäessä tulee huomioida, käytetäänkö telakkaa vain veneen poistamiseksi vedestä vai onko tarkoitus käyttää telakkaa myös talvisäilytykseen, jolloin vene pitää vetää kauemmas vesirajasta. 


Telakan toimivuuden kannalta on lisäksi varmistettava, että pituus riittää tarpeeksi syvään veteen. Alutrack-telakan toimintaperiaate on, että kelkka, jonka päälle vene ajetaan, lasketaan niin pitkälle, että vene pääsee kellumaan kelkan päällä ennen vinssin käynnistystä.

Telakka rakennetaan pääsääntöisesti 2,35 m moduuleista, jotka liitetään toisiinsa halutun mitan saavuttamiseksi. Halutessa telakan voi rakentaa myös 5 m kiskomoduuleista.

Kevyen telakan etukelkkaan on saatavilla lisävarusteena ns. V-lisätuki, joka estää veneen ajon kelkan yli ja tukee veneen runkoa veneen ollessa ylhäällä telakalla.

Kevyt telakan asennus

Telakan asennus kotirantaan käy helposti ja vaivattomasti. Suuren telakan asennusohjeet löydät täältä (PDF).
Jos jokin jäi mietityttämään, niin olemme keränneet meiltä usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset tänne.

Kevyen telakan edut

laivakuvake

Sopiva pienelle veneelle

Kevyt telakka sopii hyvin hieman pienemmille veneille (n. 5 m), joiden kokonaispaino jää alle 900 kg. Telakka itsessään on helppo ja kevyt asentaa. Telakka on saatavilla sekä käsi- että sähkövinssillä varustettuna.

asennuskuvake

Telakan pituus muokattavissa

Telakka rakennetaan useimmiten 2,35 m moduuleista. Tarvittaessa 2,35 m kiskoihin voidaan yhdistää myös 5 m pituiset kiskot, jotta telakan pituus saadaan omaan rantaan sopivaksi. Vakiovinssillä telakan pituus voi olla enintään 30 m.

Suojauskuvake

Suojaa säältä ja kulumiselta

Telakan avulla veneen pohja ei ole jatkuvasti vedessä, joten se pysyy siistinä ja hyväkuntoisena pidempään. Pohja on helppo puhdistaa. Vene on myös turvassa myrskyiltä ja vedenpinnan korkeuden vaihteluilta.

Ympäristöystävällisyyttä kuvastava kuvake

Kotimainen ja ympäristöystävällinen

Telakkamme ovat 100 % Suomessa valmistettuja. Vinssimme valmistetaan USA:ssa ja esim. Eljo-kauko-ohjain ja kelkan pyörät Saksassa. Käyttämämme kiinnikkeet, akselit yms. ovat haponkestävää terästä. Materiaalivalintamme ovat alusta loppuun huippulaadukkaita ja pitkäikäisiä, joten telakka kestää ns. isältä pojalle.