Suolavedenkestävä venetelakka – toimitukset koko Suomeen ja muihin Pohjoismaihin

Alutrack valmistaa kestäviä venetelakoita alumiinista, joka on pitkäikäinen ja ruostumaton materiaali. Voit tilata kauttamme telakan kaikenlaisille veneille aina soutuveneestä suurempaan moottoriveneeseen. Toimitamme alumiiniset venetelakat kaikkialle Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

Ota yhteyttä

Suuri telakka

Suuri telakka soveltuu perusmuodossa veneelle, jonka kokonaispaino on enintään 1600 kg. Lisävarusteilla telakan kantavuutta voidaan lisätä jopa n. 3000 kg asti. Suuri, kestävä venetelakka valmistetaan alumiinista, jonka keveys, muokattavuus, lujuus sekä korroosion kestävyys on ensiluokkaista.

Alutrack käyttää telakoissaan alumiiniseosta, jota kutsutaan ns. merialumiiniksi, joten jokainen valmistamamme venetelakka, on myös suolavedenkestävä.

 

Alumiininen venetelakka on erittäin pitkäikäinen siksi, että ollessaan yhteydessä hapen kanssa, alumiini tuottaa itse pintaansa oksidikerroksen, joka suojaa sitä niin kosteutta, suolaa kuin muitakin ulkoisia tekijöitä vastaan. Sekä venetelakan veden alle jäävä osa että maan päällä sijaitseva osa säilyttävät näin ollen toimintavarmuutensa olosuhteissa kuin olosuhteissa.

 

Telakan pituus määräytyy käyttötarkoituksen ja rannan mukaan. Pituutta määriteltäessä tulee huomioida, käytetäänkö telakkaa vain veneen poistamiseksi vedestä vai onko suositeltavaa käyttää telakkaa myös talvisäilytykseen, jolloin vene on suositeltavaa vetää kauemmas vesirajasta.

 

Alumiinisen venetelakan pituus ei vaikuta sen kestävyyteen. Telakka räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja oikeilla valinnoilla saadaan pitkäikäinen ja kestävä venetelakka. Alutrack venetelakan toimintaperiaate on, että kelkka, jonka päälle vene ajetaan, lasketaan niin pitkälle, että vene pääsee kellumaan kelkan päällä ennen vinssin käynnistystä. Näin ollen mitä isompi vene, sitä syvempään veteen pitää telakan kokonaispituus mitoittaa.

 

Olipa hankinnassa sitten suolavedenkestävä venetelakka tai makeaan veteen sijoitettava telakka, valmistamamme telakat kestävät pitkään ja valmistetaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan oikean pituisina ja kokoisina. Alumiinirakenne on yhtä aikaa sekä luja että kevyt, mikä mahdollistaa telakan asentamisen itse, myös suurille veneille.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Asennus

Telakan asennus kotirantaan käy helposti ja vaivattomasti. Suuren telakan asennusohjeet löydät täältä (PDF).
Jos jokin jäi mietityttämään, olemme keränneet meiltä usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset tänne.

Suuren telakan edut

Laivakuvake

Soveltuu suurelle veneelle

Suuri telakkamme sopii hyvin suurille veneille. Sähkövinssin avulla veneen nosto ja lasku käy vaivattomasti.

Asennuskuvake

Telakan pituus on muokattavissa

Telakka rakennetaan 5 m moduuleista. Normaalisti telakan pituus vaihtelee 15 m ja 25 m välillä riippuen siitä, kuinka syvä ranta on. Vakiovinssillä telakan pituus voi olla enintään 30 m. Vinssiä vaihtamalla telakan kokonaispituus voi olla jopa 50 m. Tarvittaessa 5 m kiskoihin voidaan yhdistää myös 2,35 m pituiset kiskot, vaikka niitä käytetään pääsääntöisesti kevyen telakan yhteydessä.

Suojauskuvake

Suojaa säältä ja kulumiselta

Telakan avulla veneen pohja ei ole jatkuvasti vedessä, joten se pysyy siistinä ja hyväkuntoisena tavallista pidempään. Pohja on helppo puhdistaa, ja vene on turvassa myrskyiltä ja vedenpinnan korkeuden vaihteluilta.

Ympäristöystävällisyyttä symboloiva kuvake

Kotimainen ja ympäristöystävällinen

Telakkamme ovat 100 % Suomessa valmistettuja. Vinssimme valmistetaan USA:ssa ja esim. vinssin kauko-ohjain ja kelkan pyörät Saksassa. Käyttämämme kiinnikkeet, akselit yms. ovat haponkestävää terästä. Materiaalivalintamme ovat alusta loppuun huippulaadukkaita ja pitkäikäisiä, joten telakka kestää ns. isältä pojalle.