Alumiininen venetelakka ei ruostu

Alutrack valmistaa kestäviä venetelakoita alumiinista, joka on pitkäikäinen ja ruostumaton materiaali. Voit tilata kauttamme telakan kaikenlaisille veneille aina soutuveneestä suurempaan moottoriveneeseen. Toimitamme alumiiniset venetelakat kaikkialle Suomeen ja Pohjoismaihin.

Ota yhteyttä

Suuri telakka

Suuri telakka soveltuu perusmuodossa veneelle, jonka kokonaispaino on enintään 1600 kg. Lisävarusteilla telakan kantavuutta voidaan lisätä 3100 kg asti. Telakan pituus määräytyy käyttötarkoituksen ja rannan mukaan. Pituutta määriteltäessä tulee huomioida, käytetäänkö telakkaa vain veneen poistamiseksi vedestä vai onko tarkoitus käyttää telakkaa myös talvisäilytykseen, jolloin vene pitää vetää kauemmas vesirajasta.

Telakan toimivuuden kannalta on lisäksi varmistettava, että pituus riittää tarpeeksi syvään veteen. Alutrack venetelakan toimintaperiaate on, että kelkka, jonka päälle vene ajetaan, lasketaan niin pitkälle, että vene pääsee kellumaan kelkan päällä ennen vinssin käynnistystä. Näin ollen mitä isompi vene, sitä syvempään veteen pitää telakan kokonaispituus mitoittaa.

Asennus

Telakan asennus kotirantaan käy helposti ja vaivattomasti. Suuren telakan asennusohjeet löydät täältä (PDF).
Jos jokin jäi mietityttämään, olemme keränneet meiltä usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset tänne.

Suuren telakan edut

Laivakuvake

Soveltuu suurelle veneelle

Suuri telakkamme sopii hyvin suurille veneille. Sähkövinssin avulla veneen nosto ja lasku käy vaivattomasti.

Asennuskuvake

Telakan pituus on muokattavissa

Telakka rakennetaan 5 m moduuleista. Normaalisti telakan pituus vaihtelee 15 m ja 25 m välillä riippuen siitä, kuinka syvä ranta on. Vakiovinssillä telakan pituus voi olla enintään 30 m. Vinssiä vaihtamalla telakan kokonaispituus voi olla jopa 50 m. Tarvittaessa 5 m kiskoihin voidaan yhdistää myös 2,35 m pituiset kiskot, vaikka niitä käytetään pääsääntöisesti kevyen telakan yhteydessä.

Suojauskuvake

Suojaa säältä ja kulumiselta

Telakan avulla veneen pohja ei ole jatkuvasti vedessä, joten se pysyy siistinä ja hyväkuntoisena tavallista pidempään. Pohja on helppo puhdistaa, ja vene on turvassa myrskyiltä ja vedenpinnan korkeuden vaihteluilta.

Ympäristöystävällisyyttä symboloiva kuvake

Kotimainen ja ympäristöystävällinen

Telakkamme ovat 100 % Suomessa valmistettuja. Vinssimme valmistetaan USA:ssa ja esim. vinssin kauko-ohjain ja kelkan pyörät Saksassa. Käyttämämme kiinnikkeet, akselit yms. ovat haponkestävää terästä. Materiaalivalintamme ovat alusta loppuun huippulaadukkaita ja pitkäikäisiä, joten telakka kestää ns. isältä pojalle.