En aluminium båtslip rostar inte

Alutrack tillverkar hållbara båtslit från aluminium, som är ett långvarigt och rostfritt material. Från oss kan du beställa båtslip till båtat av alla slag, allt från en roddbåt till en större motorbåt. Vi levererar över hela Finland och de Nordiska länderna.

TA KONTAKT

Storslip

Storslip lämpar sig för båtar med en totalvikt på högst 3300kg. Längden på slipen avgörs av dess användningssyfte och av stranden den byggs på. Då längden på slipet avgörs måste man ta i beaktande ifall slipen används endast för att lyfta båten eller även för vinterförvaring, då båten måste dras längre upp från vattenlinjen.


För att garantera slipens funktionalitet måste man dessutom se till att slipen går ner på tillräckligt djup i vattnet. Alutrack-slipens funktionsprincip är att kälken, på vilken båten körs, sänks så långt ner i vattnet att båten kan flyta på kälken före vinschen sätts i gång. Ju större båt, desto längre ner i vattnet måste slipens helhetslängd gå för att garantera tillräckligt djup.

Prislista

ELVINSCH/WARN VRX45

 • Längd 15m (skenor 3x5m)

  5 840 €

 • Längd 20m (skenor 4x5m)

  6 290 €

 • Längd 25m (skenor 5x5m)

  6 740 €

 • Längd 30m (skenor 6x5m)

  7 190 €

TILLBEHÖR:

 • Skenförlängning 5m

  565 €

 • Förstärkt bakvagn** Båtvikt > 1800 kg

  460 €

 • Krävande hjulserie** Båtvikt > 2750 kg

  100 €

 • Extra sidostöd för aktervagn, botten V-vinkel > 20°

  230 €

 • Dyneema-lina 5 mm, incl. dragkrok och spleisning / 1 m

  4,70 €

 • Exide uppehållsladdare samt batterilåda

  120 €

 • Skyddslåda för vinsch

  390 €

*Till VRX45 elvinschen ingår en Eljo-fjärrkontroll, räckvidd 50m. Till slip med elvinsch ingår inte en handvinsch.

** Tillägspris, ersätter standard delen

Gör en beställning Gör en offertförfrågan

Montering

Montering av båtslip i hemstranden går lätt och smidigt. Monteringsinstruktionerna till storslipen hittar du här (PDF). Ifall du fortfarande funderade över något, har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren här.

Fördelen med en storslip

Laivakuvake

Lämplig för en stor båt

Våra storslip passar bra för stora båtar. Med hjälp av elvinschen går lyftandet och sänkandet av båten smidigt.

Asennuskuvake

Längden på slipen går att justera

Slipen byggs av 5m moduler. Normalt varierar längden på slipen mellan 15m och 25m, beroende på hur djup stranden i fråga är. Med en standardvinsch kan längden på slipen vara högst 30m. Totallängden på slipen kan ökas till 50m genom byte av vinsch. Vid behov kan 5m skenorna kopplas till 2,35m skenor, fastän de huvudsakligen används I samband med lättslip.

Suojauskuvake

Skydd från väder och slitage

Med hjälp av slipen är båtens botten inte konstant i vattnet, så den hålls ren och hel längre än vanligt. Botten är lätt att rengöra och båten är skyddad från stormar och omväxlingar i vattenytans nivå

Ympäristöystävällisyyttä symboloiva kuvake

Inhämsk och miljövänlig

Våra slip är producerade i Finland till 100%. Våra vinscher tillverkas i USA och t.ex. fjärrkontrollerna och kälkdäcken är tillverkade i Tyskland. Fästbultarna, axlarna och de andra delarna vi använder är gjorda av syrafast stål. Våra materialval är från början till slut av toppkvalitet och därför långvariga, så att slipen håller från far till son.

Är du i behov av slip för en stor båt? Vi erbjuder lättmonterbara båtslip i aluminium som är lämpliga för alla stränder.

Beställning OFFERTFÖRFRÅGAN