Rostfria slip som underlättar båtlivet

Alutracks slip är lätta att montera och använda och de lämpar sig för alla stränder. Med hjälp av slipen är båten lätt att dra i strand och båten hålls i bättre skick då rengöringen av dess botten går lätt till. Vi leverera slip, vinschar och reservdelar till hela Norden.

ta kontakt

Lättslip

Lättslip lämpar sig för båtar med en totalvikt på högst 900kg. Längden på slipen avgörs av dess användningssyfte och av stranden den byggs på. Då längden på slipet avgörs måste man ta i beaktande ifall slipen används endast för att lyfta båten ur vattnet eller även för vinterförvaring, då båten måste dras längre upp från vattenlinjen.


För att garantera slipens funktionalitet måste man dessutom se till att slipen går ner på tillräckligt djup i vattnet. Alutrack-slipens funktionsprincip är att kälken, på vilken båten körs upp på, sänks så långt ner i vattnet att båten kan flyta på kälken före vinschen sätts i gång.


Slipen byggs huvudsakligen av 2,35m moduler som kopplas till varandra för att uppnå den önskade längden. Om man så önskar sig, kan slipen även byggas av 5m skenelement. Som tilläggsutrustning kan ett sk. V-format stöd kopplas till den främre kälken. Stödet hindrar båten från att köras över kälken och stöder båtens skrov då båten är dockad på slipen.

Montering av lättslip

Montering av båtslip i hemstranden går lätt och smidigt. Monteringsinstruktionerna till lättslipen hittar du här (PDF). Ifall du fortfarande blev och funderade över något, har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren här.

Fördelarna med lättslip

laivakuvake

Passlig för små båtar

Lättslipen lämpar sig väl för aningen mindre båtar (ung. 5m) vars totalvikt förblir under 900kg. Slipen i sig själv är smidig och lätt att montera. Slipen är tillgänglig med både manuell- och elvinsch.

asennuskuvake

Längden på slipen går att justera

Normalt byggs slipen av 2,35m moduler. Vid behov kan 5m skenor kopplas till de 2,35m långa skenorna för att uppnå den önskade längden för ens egna strand. Med standardvinschen kan längden på slipen vara högst 30m.

Suojauskuvake

Skydd från väder och slitage

Med hjälp av slipen är båtens botten inte konstant i vattnet, så den hålls ren och hel längre än vanligt. Botten är lätt att rengöra och båten hålls skyddad från stormar och omväxlingar i vattenytans nivå.

Ympäristöystävällisyyttä kuvastava kuvake

Inhemsk och miljövänlig

Våra slip är producerade i Finland till 100%. Våra vinscher tillverkas i USA och t.ex. Eljo-fjärrkontrollen och kälkdäcken är tillverkade i Tyskland. Fästbultarna, axlarna och de andra delarna vi använder är gjorda av syrafast stål. Våra materialval är från början till slut av toppkvalitet och därför långvariga, så att slipen håller från far till son.

Letar du efter en rostfri slip till stugstranden? Beställ Alutracks inhemska slip.

Ta kontakt